Menu

Loggbok

  Prenumerera

2021
17 Okt

Freeport Grand Bahamas

2021-10-17 21:03
Freeport Grand Bahamas
Bosse och jag har nu varit på Archipelago i 17 dagar. Det största jobbet har varit att städa. Det hade kommit in vatten ned mot pentryt p.g.a att en mantågsstötta med fot hade slitits bort för 16 månader sedan när masten föll.
Det var vatten till straxt under durkarna. Konservburkarna under durken hade rostat sönder så det var en illaluktande sörja där.
En hel del mögel som vi nu har fått bort. Tobys fru Marianne har varit så snäll och tvättat alla överdrag till dynorna, så nu ser det iktigt fräscht ut i salongen och hytterna.
Vi har börjat med renoveringen av motorn. spridarbyte, renovering av sjövattenpumpen, ny turbo. Tyvärr fattas några bränsleanslutningar, och jag måste få tag i nya koppar och aluminiumpackningar till bränsleledninga.
Till rodret har jag beställt en reservdel från Jesma i Danmark som jag inte visste om att jag behövde byta.

Först två veckorna var det mycket varmt här, men det börjar att bli behagligare. En del kvällar går vi till beachen och tar en öl och äter middag.
Vi har det jobbigt med matlagningen i båten p.g.a att kylen är trasig och vi väntar på reparatör.

Sprayhoden är lagad och jag väntar på ett få en ny bimini, kommer förmodligen i morgon.

Båten kommer nog först om ca en månad att bli klar för motorgång över till Florida. Utbudet på delar och prisbilden är en helt annan i USA.
Avståndet från Freeport till West Palm Beach är lite mindre än mellan Landsort och Visby.
Om det är någon som skulle vilja följa med över till Florida, och sedan bo i båten och tillbringa några veckor där, så hör av er.

Mobiltelefonerna fungerar inte här, så maila eller sms:a så ser jag det när jag har wifi. Det går att ringa på WhatsApp när jag har wifi.

Grand Bahamas är inte speciellt att se, har igentligen bara varit befolkad i 75 år. Bara turister och det är nov-mars.
Allting är mycket dyrt.
  Prenumerera